Végh-Fodor Mónika

 személyesen  vagy SKYPE-on    blog: taltosparipa.cafeblog.hu

                    
MENÜ

ÖNBIZALOMÉPÍTÉS

Életbeli sikereink fontos kulcsa, hogy miként és hogyan tekintünk önmagunkra, azaz az önbizalmunk. Az "önbizalom" szó is mutatja, hogy az önmagunkkal kialakított jó viszonyról van szó, arról, hogy elhisszük-e, hogy testünk, lelkünk hűségesen követi a céljainkat, szolgálja jó életminőségünket. Ha ez akadozik, hiányzik, akkor szinte úgy tapasztaljuk, mintha önmagunk ellenségei lennénk, saját magunk gördítünk akadályokat céljaink elérése elé. Ebből az állapotból is segít ki- és elmozdulni, ha szakember segítségével nézünk rá az életünkre. A kineziológia, a meseterápia vagy a theta healing abban segít, hogy jobb életminőséget alapozzunk meg, amelyben támaszkodni tudunk az önbizalmunkra. 

A helyesen értelmezett önszeretet és önbizalom abban is segít, hogy önmagunkkal és a világgal is harmonikus viszonyba kerüljünk. Ezen dolgozni kifizetődő befektetés.

Megvizsgáljuk saját énképünket, és feltárjuk azokat a tévhiteket, akadályozó alapelveket, amelyekkel saját sorsunkat rontjuk. A konzultáció eredményeként képessé válunk arra, hogy az új, segítő attitűdöket, hiteket, önmagunkról alkotott pozitív képet átemeljük a gyakorlati életünkbe is, és ezáltal újfajta módon nézzünk a világra, kapcsolatainkra, munkánkra, önmagunkra.

A konzultáció során elkezdődik az önbizalomépítés folyamata, de folytatódik is, amikor a páciens kilép a rendelő biztonságából, és valós élethelyzeteiben kell alkalmaznia a tanultakat, azt a megértést, amelyet önmagával kapcsolatban szerzett. A változásnak nem kell viharosnak lennie, mégis érzékelhető lesz, ahogyan az ember képes önmagát és másokat is máshogyan látni, és ezáltal új, eddig elérhetetlennek hitt dolgokat is megtenni.

Az önbizalom erősödése megjelenik az élet minden területén:

- a kisgyerek jobb eredményeket produkál az iskolában, félelem nélkül megy a tanórákra, társaival való           viszonya is kiegyensúlyozottabb lesz, nyitottabbá, ügyesebbé válik, eltűnnek félelmei

- a felnőtt ember harmonikusabb kapcsolatokat lesz képes kiépíteni akár a munkahelyen, akár a               magánéletben, munkához való viszonya nyugodtabbá, stresszmentesebbé válik, életében fokozatosan csökkennek, a folyamat előrehaladásával pedig megszűnnek a káros stressz tünetei (rossz közérzet, hangulati ingadozások, gyomor- és fejfájások, gyakori megbetegedések, fóbiák és félelmek, kényszercselekvések stb.).

Az önbizalomépítés, az önmunka életkortól függetlenül mindenkinek hasznos,

hogy az életfeladatokkal hatékonyabban és örömteli módon SIKERÜLJÖN megbirkózni!

Asztali nézet