Végh-Fodor Mónika

 személyesen  vagy SKYPE-on    blog: taltosparipa.cafeblog.hu

                    
MENÜ

Képességfejlesztés gyerekeknél

Kis- és nagyobb gyerekek esetében is a kineziológiai gyakorlatok rendszeres végzése a motoros funkciók jelentős javulását hozhatja. A finommozgások hatékonyabbá és pontosabbá válnak, ezáltal javul az észlelés, fejlődnek a tanulási képességek is. Precízebbé válik a látás, az írás-olvasás; összeszedettebb lesz a figyelem, a koncentráció. Mindez láthatóvá válhat a gyermek egész megjelenésében, testtartásában, járásában, de pozitívan hat az önbizalmára is, ami tovább fokozza sikereit a tanulásban és társas kapcsolataiban is.

 

Képességfejlesztés felnőtteknél

A tanulás olyan feladat, amely végigkíséri az emberi életet. Jó, ha találunk olyan módszereket, amelyek segítségével képességeink minél teljesebben ki tudnak bontakozni. 

Az újszülött hozzáfog világra jövetele után azonnal, és szülei napról-napra látják, ahogyan egyre ügyesebben boldogul a világban: megfordul, felül, feláll, mászik, jár, beszélni kezd, felfedezi a világot... Az iskolában pedig intézményes keretek között is tanul.

A tanulás azonban többet és mást is jelent, mint a könyvekből megszerezhető ismeretek elsajátítását.

Tanulnunk kell azt is:

- hogyan igazodjunk el emberi kapcsolatainkban

- az érzelmek világában

- hogyan erősítsük meg önbizalmunkat

- hogyan teremtsük meg saját világunkat

- vagy akár hogyan tanuljunk meg salsázni vagy korcsolyázni felnőtt fejjel.

És felnőttként is tovább folytatódik az ismeretszerzés tankönyvekből is, hiszen a mai világ újabb és újabb ismereteket kíván, legyen szó akár nyelvtanulásról, akár egy újabb szakmáról a pályamódosítás érdekében.

Egy szó, mint száz: edzenünk kell az agyunkat, hogy frissen és fitten fogadja be az újabb ismereteket, és használni is tudja a gyakorlati életben is. Ebben pedig nagy hasznunkra válhatnak a kineziológiai balanszok és gyakorlatok.

Asztali nézet